מתכון

קרפ כנאפה

אפריל 2021
קרפ כנאפה של שף עינב אזגורי | צילום: שני בריל
קרפ כנאפה של שף עינב אזגורי | צילום: שני בריל

כשקרפ סוזט הופך לכנאפה. העיקרון דומה - שתי שכבות בצק שכולאות ביניהן מלית מתוקה. הניסוי הצליח מעל למצופה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילת הקרפים

לסירופ סוזט

למילוי הקרפים

לטיגון הקרפים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים בלילה לקרפים: מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה רחבה בעזרת מטרפה (אפשר גם במעבד מזון), מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מכינים רוטב סוזט: יוצקים לסיר מיץ תפוזים וסוכר ומבשלים מעל להבה נמוכה בבעבוע עדין כ־20 דקות, עד שהסירופ מצטמצם, מדי פעם מערבבים. מעבירים לקופסה, מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.

3

מטגנים את הקרפים: משמנים מחבת בקוטר 24 סנטימטר עם תחתית מונעת הדבקה. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומניעים את המחבת בתנועות מעגליות לפיזור אחיד. מטגנים כ־2 דקות מעל להבה בינונית־גבוהה, עד שהחלק העליון מתייבש מעט. מזיזים את המחבת קדימה ואחורה – אם הקרפ זז איתה, הופכים ומטגנים 10 שניות מהצד השני. שימו לב, הקרפים צריכים להזהיב אבל לא להשחים.

4

פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מעבירים אליו את הקרפ המוכן ומכסים בנייר אפייה נוסף. מטגנים את כל הבלילה באותו אופן ומניחים את הקרפים המוכנים זה לצד זה על נייר האפייה, כשהם מכוסים בנייר נוסף. אפשר ליצור שכבה נוספת מעל השכבה הראשונה, רק חשוב לחצוץ בין השכבות עם נייר אפייה כדי שהקרפים לא ידבקו זה לזה.

5

ממלאים את הקרפים: מוציאים גבינה מהמים, לוחצים עליה כדי להיפטר מעודפי נוזלים ומפוררים אותה לקערית. מפזרים על כל מחצית קרפ ½1־2 כפות מהגבינה ומקפלים את המחצית הריקה (שעליה לא פיזרנו גבינה) מעל המלית לצורת חצי עיגול.

6

מטגנים את הקרפים הממולאים ומגישים: מחממים מעט חמאה במחבת, מפזרים כפית סוכר ומטגנים 2־3 קרפים ממולאים (כמה שנכנסים למחבת) כ־2 דקות. יוצקים פנימה 1/3 כוס גרנד מרנייה ומקרבים את המחבת אל הלהבה (אם יש לכם כיריים חשמליות או אינדוקציה, מקרבים אל הנוזל להבת נר או מצית) – הנוזל יתלקח ויכבה מעצמו. ברגע שהוא נכבה מוציאים את הקרפים מהמחבת, מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעט קרם סוזט מעל. מפזרים פיסטוקים (אם רוצים) ומגישים. מטגנים באותו אופן את כל הבלילה – ממיסים מעט חמאה ומפזרים סוכר לפני טיגון של כל מחזור נוסף.