מתכון

קרקר-פטנט טורטייה

מרץ 2016
קרקר-פטנט טורטייה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
קרקר-פטנט טורטייה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

טורטייה מכסיקנית הופכת לקרקרים יפהפיים במגוון טעמים. מתאימים לכל מרק שתרצו

טווילים, קרקרים ואטריות מתובלות תוצרת בית – התוספות השוות שכל מרק ישמח לארח
אנחנו משקיעים במרק את הנשמה – בוחרים בחומרי גלם מעולים, מכינים ציר, מצמצמים, ממצים, מסננים, טוחנים ומקציפים. ואז, כבדרך אגב, חולפת בראש המחשבה “אולי נוסיף גם משהו פריך מלמעלה”. אלא שבשלב הזה כבר אין כוח או זמן ומתפשרים על קרוטונים. הפעם נהפוך את היוצרות. כמו אישה צרפתייה, שיודעת שנעליים ותיק חשובים יותר מהשמלה, כך גם המרק הפשוט ביותר יכול להפוך לאירוע, כשעל פניו יצופו הפתעות שכאלה. אני מבטיחה לכם – זה מה שהאורחים יזכרו בסופה של הארוחה. טורטייה מכסיקנית הופכת לקרקרים יפהפיים במגוון טעמים. מתאימים לכל מרק שתרצו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

מחלקים כל טורטייה ל-6 משולשים, ומברישים בשכבה דקה של חלמון.

3

מפזרים על כל משולש תוספת שונה. ממליחים ומעבירים את המשולשים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4

אופים 8 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים יפה. מצננים ושומרים בכלי אטום.