מתכון

רוסט דלעת בקראסט תמרים ותבלינים

כשמבקשים ממני להכין מנת ירקות מרשימה לארוחת ערב משפחתית, צלי דלעת חגיגי הוא תמיד הבחירה המתבקשת

18,805 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
רוסט דלעת בקראסט תמרים ותבלינים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
רוסט דלעת בקראסט תמרים ותבלינים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

אימא שלי משתמשת בדלעת ישראלית פשוטה, הנקראת גם דלעת טריפוליטאית, להמון תבשילים, וגם אני מאוהבת בה מילדות. כשמבקשים ממני להכין מנת ירקות מרשימה לארוחת ערב משפחתית, צלי דלעת חגיגי הוא תמיד הבחירה המתבקשת, ובכל פעם אני עוטפת אותו בקראסט טיפ–טיפה שונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

טוחנים במעבד מזון תמרים, שום, מלח, פלפל שחור, צ'ילי, זרעי כוסברה, מיץ לימון, מים ושמן זית לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3

מניחים דלעת על נייר אפייה המונח על נייר אלומיניום ומורחים בנדיבות מתערובת התמרים. מניחים מסביב גבעולי עשבי תיבול. עוטפים את הדלעת בנייר האפייה ונייר האלומיניום, מהדקים ומעבירים לתבנית.

4

אופים כ־15 דקות, פותחים את המעטפת ואופים 10 דקות נוספות, עד שהדלעת רכה ומזהיבה בשוליים.

5

מגישים על גבי קרש חיתוך.