מתכון

ריבועי גבינה, מנגולד ושטרויזל

ריבועי גבינה, מנגולד ושטרויזל של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
ריבועי גבינה, מנגולד ושטרויזל של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

אל תיבהלו — זהו אמנם מאפה רב שלבים, אך בעצם קל להכנה

הפטנט: חושבים מחוץ לקופסה. מכירים (ואוהבים) עוגות גבינה ופירורים? אז למה לא לפזר שטרויזל מלוח עם גבינה ואגוזי לוז על מאפה גבינה עם מנגולד? חתכו את המאפה לריבועים בגודל שמתאים למסיבת קוקטייל -שתיים-שלוש נגיסות וזהו, כך שדי בתבנית אחת להמון יחידות.

הכמות מתאימה לתבנית בתבנית בגודל 30*40 ס"מ. יש להכניס את הבצק לקירור למשך שעה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פאי מלוח

למלית מנגולד

לתערובת גבינות

לציפוי

לשטרויזל מלוח

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים ומעבדים מעט ככל האפשר לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את מלית המנגולד

2

מפרידים את המנגולד לגבעולים לבנים ועלים ירוקים. חותכים את הגבעולים לרצועות, ואת העלים הירוקים לרצועות עבות.

3

מחממים מחבת עם שמן זית ושום ומטגנים את הגבעולים הלבנים כ-4-3 דקות עד שמתרככים ונעשים שקופים. מוסיפים את העלים הירוקים ומערבבים.

4

מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהכיריים ומניחים בצד ל-10 דקות לספיגת הטעמים.

מכינים את תערובת הגבינות

5

מערבבים גבינת שמנת, ריקוטה וביצה לתערובת חלקה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת חלקה.

מכינים שטרויזל

6

מערבבים את כל החומרים לתערובת פירורית במיקסר עם וו גיטרה. שומרים במקרר עד השימוש.

7

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגודל 40×30 ס"מ עם שוליים בנייר אפייה.

מרכיבים ואופים

8

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40×30 ס"מ ועובי 3-2 מ"מ. מניחים בתבנית ומחוררים בעזרת מזלג בכמה מקומות.

9

אופים 10 דקות ומצננים מעט. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.

10

מורחים על הבצק את מלית הגבינה בצורה אחידה. מסננים את המנגולד מנוזלים ומפזרים על הגבינה. מפוררים פטה על המנגולד ומפזרים מעל את השטרויזל.

11

אופים עוד 20-15 דקות להזהבה. מצננים מעט וחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. מגישים חם או בטמפ' החדר.