מתכון

ריבועי לוז שזיפים

עוגה נמוכה עשירה באגוזים - רכה מבפנים ועם מעטה פריך - הפרוסות המרובעות אחרי החיתוך מתפקדות גם כמו חטיפי אנרגיה

30,202 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
ריבועי לוז שזיפים של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
ריבועי לוז שזיפים של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

טעם אגוזי הלוז מורגש היטב ומשתלב מעולה עם הפירות והמתיקות העדינה. את השזיפים אפשר להחליף בפירות חמוצים קשים אחרים שאתם אוהבים.
הכנה מראש והקפאה:
אפשר להכין את הבלילה לעוגה עד שבועיים מראש ולשמור במקפיא – ללא הפירות. לפני האפייה מפשירים את הבלילה שעתיים ועד לילה במקרר. אחרי האפייה, שומרים עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר.

אופים בתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה.

2

מערבבים חלב קוקוס, מיץ לימון, חמאת קקאו, שמן זית, סוכר ותמצית וניל בקערה לעיסה אחידה.

3

מערבבים בקערה נפרדת קמח, שקדים טחונים, אגוזי לוז, סודה לשתייה ואבקת אפייה.

4

מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת חלב הקוקוס ומערבבים בעזרת מרית ובמינימום תנועות לתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם הרך של העוגה). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.

5

מניחים את חצאי או רבעי השזיפים על העוגה בשורות ובמרווחים שווים, כך שאחרי החיתוך בכל חתיכה יהיה משובץ פרי. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 35־40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.