מתכון

אוזני חזיר פריכות

האוזניים עוברות כבישה של 24 שעות בתחמיץ ואחריה בישול וטיגון. הן הופכות לפריכות ונספגות בטעמים אסיאתיים

884 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019

מנה מצטיינת של מסעדת הבסטה. נוזל הכבישה יכול לשמש אתכם לכבוש את כל סוגי בשר החזיר. הכמויות של הנוזל שבמתכון מספיקות לכבישה של יותר מ-8 אוזניים אז אם אתם מכינים אולי כבר כדאי לנסות עוד מנות כמו: שווארמה חזיר או זנבות חזיר. הבשר יכול לשהות בנוזל עד ארבעה ימים.

בואו לקרוא על משתה החזירים של הבסטה במדור של אלון הדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ - נוזל כבישת החזיר

לאוזני החזיר

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את התחמיץ וכובשים את הבשר

1

מכניסים את כל חומרי נוזל הכבישה לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.

2

מכניסים את אוזני החזיר לנוזל הכבישה (הן צריכות להיות מכוסות לחלוטין) ל-24 שעות. מוציאים, שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מטבח.

מבשלים ומטגנים את אוזני החזיר

3

שורפים את שארית השערות על האוזניים בעזרת ברנר (מבער גז) או מצית.

4

ממלאים סיר בשפע מים, מוסיפים סויה, רוטב דגים וג׳ינג׳ר. מבשלים את האוזניים שעה ברתיחה עדינה. מוציאים מהסיר, מייבשים ומצננים. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.

5

פורסים את האוזניים לרצועות דקות ומקמחים בקמח שתובל בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מטגנים כ־3 דקות,מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מגישים

6

מפזרים על האוזניים בצל ירוק, כוסברה וצ׳ילי ומגישים עם פלח לימון.