מנה מצטיינת של מסעדת הבסטה. נוזל הכבישה יכול לשמש אתכם לכבוש את כל סוגי בשר החזיר. הכמויות של הנוזל שבמתכון מספיקות לכבישה של יותר מ-8 אוזניים אז אם אתם מכינים אולי כבר כדאי לנסות עוד מנות כמו: שווארמה חזיר או זנבות חזיר. הבשר יכול לשהות בנוזל עד ארבעה ימים.
בואו לקרוא על משתה החזירים של הבסטה במדור של אלון הדר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחמיץ - נוזל כבישת החזיר
לאוזני החזיר
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את התחמיץ וכובשים את הבשר
1
מכניסים את כל חומרי נוזל הכבישה לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.
2
מכניסים את אוזני החזיר לנוזל הכבישה (הן צריכות להיות מכוסות לחלוטין) ל-24 שעות. מוציאים, שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מטבח.
מבשלים ומטגנים את אוזני החזיר
3
שורפים את שארית השערות על האוזניים בעזרת ברנר (מבער גז) או מצית.
4
ממלאים סיר בשפע מים, מוסיפים סויה, רוטב דגים וג׳ינג׳ר. מבשלים את האוזניים שעה ברתיחה עדינה. מוציאים מהסיר, מייבשים ומצננים. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.
5
פורסים את האוזניים לרצועות דקות ומקמחים בקמח שתובל בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מטגנים כ־3 דקות,מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מגישים
6
מפזרים על האוזניים בצל ירוק, כוסברה וצ׳ילי ומגישים עם פלח לימון.