מתכון

שווארמה עגל עם ירקות צלויים

בניגוד לשווארמה רגילה, שווארמה שמכינים בשטח מקבלת טעמים של אש ופחם, וכל הארוחה הופכת לטקס

2,032 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
הקבינה. שווארמה עגל על ספינר | צילום: שני בריל
הקבינה. שווארמה עגל על ספינר | צילום: שני בריל

"בניגוד לשווארמה רגילה, שווארמה שמכינים בשטח מקבלת טעמים של אש ופחם, וכל הארוחה הופכת לטקס, שבמהלכו ניגשים לנתח ו'מגלחים' רצועות בשר שחום. שומן טלה ותערובת תבלינים מעשירים את טעם המנה ומוסיפים לה עסיסיות. אם אין ספינר, אפשר לשפד את הבשר סביב שלושה שיפודי ברזל, לצלות על גחלים ולהקפיד לסובב מדי פעם".

הכנות מקדימות בבית: מכינים את השווארמה יום לפני לייצוב ולספיגת טעמים (מומלץ, לא חובה).

אם מכינים את השווארמה בבית:

  • אם יש בתנור הביתי שיפוד מסתובב, צולים את השווארמה בחום של 220־240 מעלות בתוכנית חום עליון. חשוב להניח תבנית אפייה מתחת לשיפוד כדי שהשומן יטפטף לתוכה.
  • אפשר לצלות את הירקות בתנור: מסדרים את הירקות המתובלים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וצולים בתנור שחומם מראש ל־240 מעלות 20־25 דקות להשחמה יפה.

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לתערובת תבלינים

לשווארמה

לירקות צלויים

אופן ההכנה

מכינים מראש את תערובת התבלינים

1

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

מכינים את השווארמה יום לפני

2

מתבלים פרוסות בקר או צלעות בשכבה דקה (חמש כפות) מתערובת התבלינים.

3

משפדים על שיפוד ספינר את פרוסות הבשר או הצלעות צמודות זו לזו ככל האפשר ומשלבים בין כל 5־6 נתחים שומן טלה. לוחצים היטב על הבשר המשופד משני צדדיו וסוגרים עם הסוגר הייעודי שעל השיפוד. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך לילה.

4

מציבים את הספינר לצד המדורה כך שיקבל חום צדי, וצולים 60־45 דקות להשחמה תוך כדי סיבוב. "מגלחים" את שכבות הבשר השחומות ומחזירים את הספינר לאש לאחר כל "גילוח".

מכינים את הירקות הצלויים

5

מערבבים בקערה גדולה שמן זית, שום, מרווה, תימין, מלח ופלפל. מוסיפים ירקות ומערבבים היטב.

6

צולים על הגריל מעל רשת צלייה כ־10 דקות, עד שהירקות מתקרמלים, נחרכים ומתרככים. מגישים לצד השווארמה.