מתכון

תבשיל שומר, חובזה ובשר

דצמבר 2019
3 דירוגים
תבשיל שומר, חובזה ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
תבשיל שומר, חובזה ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

תבשיל עשיר וחורפי מאוד ממעט מצרכים

הבישול הארוך מעדן כליל את טעמי האניס של השומר והופך אותו לרך ומתוק מאוד. אפשר להמיר את זנב השור והאונטריב שבמתכון בנתח בקר אחר שאוהבים (באותו משקל) ושמתאים לבישול ארוך (למשל צוואר ושפונדרה).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מתבלים בשר בפלפל לבן וכורכום. מחממים שמן זית בסיר שטוח עם תחתית עבה מעל להבה גבוהה. צורבים היטב את שני סוגי הבשר מכל צדדיהם. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים לסיר בצל ושומר ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר (אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן זית). ממשיכים לצרוב את הבצל והשומר עד שקיפות, מדי פעם מערבבים.

2

מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים עלי חובזה ושום. יוצקים ציר עוף חם עד כיסוי ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים 3 שעות או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.