מתכון

תערובת לביבות ססגונית

כל סוגי ירקות השורש טובים להכנת לביבות: בטטה, סלק, קישוא, לפת, ארטישוק ירושלמי וגזר. את הסלק השאירו לסוף

דצמבר 2018
תערובת לביבות ססגוניות של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
תערובת לביבות ססגוניות של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללביבות שורשים לבנות

ללביבות שורשים כתומות

ללביבות שורשים סגולות

אופן ההכנה

1

קולפים את כל הירקות. מגררים בנפרד את הירקות ללביבות השונות בפומפייה גסה ומסדרים בקערות לפי צבעים: מתחילים מהלבנים, ממשיכים עם הכתומים ומסיימים עם הסגולים.

2

את תפוחי האדמה המגוררים שמים לתוך מסננת עם קערה בתחתית וסוחטים על מנת להוציא נוזלים. שופכים את הנוזלים המנוקזים אך מחזירים את העמילן שבתחתית, ומעבירים לקערה יבשה.

3

לכל קערה מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח תפוחי אדמה.

לטיגון

4

מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.

5

מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.

6

הצעות הגשה: מגישים עם אגוזים וענבים. למנה חלבית ניתן להגיש עם גבינה כחולה.