מתכון

תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט

דצמבר 2019
4 דירוגים
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מקרמלים תפוחי עץ בקלבדוס ומניחים על פרוסה רכה של פרנץ' טוסט מלחם קסטן ביתי, ששותה בשמחה את סירופ התפוחים המשכר

הקינוח הזה יכול להיות גם ארוחת שחיתות חורפית שעומדת יפה בפני עצמה.

שימו לב: כדי להכין את לחם הקסטן לא תצטרכו להצטייד בתבנית הייעודית (בעלת המכסה) מכיוון שממילא חותכים את הקשה של הלחם לפני הטיגון. במקום זאת אפשר להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק. ואם אתם ממש רעבים, גם פרוסת חלה קנויה תעשה את העבודה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ללחם קסטן בתבנית קסטן או ב- 2 תבניות אינגליש קייק)

לתפוחים בקלבדוס

לפרנץ' טוסט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים לחם קסטן

1

שמים את כל החומרים ללחם בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-15 דקות לקבלת בצק רך. מכדררים את הבצק לכדור, מחזירים לקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

2

מגלגלים את הבצק על משטח מקומח לגליל באורך 30 ס"מ. מניחים את גליל הבצק בתבנית (תבנית קסטן - תבנית מתכת מלבנית עם מכסה) ומכסים במגבת. נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד שהוא מגיע לגובה התבנית.

3

כ-15 דקות לפני סיום התפיחה מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

סוגרים בעזרת המכסה את התבנית ואופים כ-45 דקות.

5

מוציאים את הלחם לרשת צינון ומסירים את המכסה. מצננים ומחלצים את הלחם מהתבנית.

מכינים תפוחים בקלבדוס

6

מפזרים סוכר בשכבה אחידה בסיר גדול ומחממים על להבה גבוהה. כשהסוכר מתחיל להתקרמל בחלקים מסוימים מערבבים בעזרת כף עץ ליצירת קרמל בצבע ענברי. מוסיפים חמאה ומערבבים במהירות. מוסיפים בבת אחת את כל התפוחים פנימה ומנערים בזהירות את הסיר כדי שכל התפוחים יקבלו כוויית קרמל. מערבבים עד להמסת גושי הסוכר.

7

מוסיפים קלבדוס, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים (מערבבים מדי פעם). מוציאים את התפוחים מהנוזלים וממשיכים לבשל את הנוזלים כ-10 דקות עד שהם מצטמצמים. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים אותם עד שהם עטופים כולם בסירופ.

מכינים פרנץ' טוסט

8

פורסים מלחם הקסטן פרוסות בעובי 3-2 ס"מ ומסירים את הקשה מסביב.

9

טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה וקלבדוס לקבלת בלילה. שמים פרוסות לחם בבלילה וממתינים כמה שניות עד שהלחם ספוג בבלילה. מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הלחם הספוגות כ-3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומפזרים מעל אבקת סוכר. ממשיכים כך לטגן את כל הפרוסות.

להגשה

10

מסדרים את הפרנץ' טוסט בצלחת הגשה, מניחים מעל תפוחים ויוצקים בנדיבות מסירופ הקלבדוס.