מתכון

אנזק – חיתוכיות קוקוס ושיבולת שועל

במלחמת העולם הראשונה העוגיות האלו היו פריט חובה בחבילות שנשלחו מהעורף באוסטרליה ובניו זילנד ללוחמים

30,209 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
אנזק — חיתוכיות קוקוס ושיבולת שועל. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
אנזק — חיתוכיות קוקוס ושיבולת שועל. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

במלחמת העולם הראשונה עוגיית ה-Anzac היתה פריט חובה בחבילות שהנשים שלחו מהעורף באוסטרליה ובניו זילנד לגברים הלוחמים. מאז הפכו החיתוכיות הפריכות משיבולת שועל, סוכר חום וקוקוס למאכל לאומי שמופיע בכל החגיגות והירידים המקומיים. ברשתות השיווק תמצאו שיבולת שועל בדרגות טחינה שונות מפתיתים שלמים ועד אבקה. בחרו בגרוסה גס אך לא שלמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל, קוקוס וסוכר חום.

2

מבשלים בסיר קטן חמאה וגולדן סירופ על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה. מסירים מהכיריים.

3

מערבבים מים חמים וסודה לשתייה בקערית, מוסיפים לסיר (הסודה תגרום לתסיסה קלה וזה בסדר) ומערבבים היטב. מוסיפים את התערובת לקמח ובוחשים היטב בעזרת כף עץ עד שהנוזלים והקמח מתאחדים. משהים כ-10 דקות מחוץ למקרר.

4

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מוודאים שהשוליים בולטים מעט מחוץ לתבנית. משמנים את הנייר.

5

מוסיפים לתערובת ביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב. מעבירים את התערובת לתבנית, מכסים ביריעה נוספת של נייר אפייה ומשטחים בעזרת תחתית כוס או מערוך קטן. מסירים את נייר האפייה העליון.

6

אופים 30-25 דקות עד השוליים כהים ופני המאפה קשים למגע. מצננים מחוץ למקרר כשעתיים.

7

אוחזים את דפנות נייר האפייה ומוציאים את המאפה מהתבנית לקרש חיתוך. מסירים את השוליים וחותכים את המשטח לריבועים של 5 ס”מ. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

גיוונים:
• לגרסת ים תיכונית מוסיפים לקמח ושיבולת השועל כוס וחצי פיסטוקים קלויים ושבורים לחתיכות גסות ו-1/4 כפית הל טחון דק.
• אפשר גם לאפות אותן כעוגיות רגילות: יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג משטחים על התבנית עם הידיים ואופים כמו במתכון.