מתכון

במיה של קיץ

האמונה אומרת שאם קוטמים רק את הצ'ופצ'יק בלי כל פטמת הבמיה, ואז נותנים זץ של חום סיר - אין ריר! לי הריר לא מפריע, אני מזילה ריר על הבמיה בכל מקרה

28,035 בשלנים התעניינו במתכון זה
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

אימא תמיד אמרה: הרקוב של הבננה זה דבש, והריר של הבמיה זה בריאות! במיה כל כך בריאה לנו, עד שאני לא יודעת מאיפה להתחיל להלל ולשבח אותה, אולי פשוט הייתי צריכה לקרוא לילדה שלי במיה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

בסיר שטוח נלהיט את 3 כפות שמן הזית ונכניס מייד את השום, הבמיה והקישואים. ניתן לכל היופי הזה להתחמם יחד כ־5 דקות.

2

נערבב יחד כוס מים עם מיץ הלימון, המלח ורבע כוס שמן הזית ונוסיף לבמיה. ננמיך את הלהבה, נכסה את הסיר ונבשל כ־10 דקות.

3

נגלה את הסיר, נגביר את הלהבה ונאדה 5 דקות. נוסיף את עשבי התיבול, כולל עלי הסלרי והאורגנו. אני אוהבת שהבמיה רכה ומתמסרת, כאן היא מעט פריכה יותר. נטעם ונתקן תיבול אם צריך: מלח, לימון, או פלפל שחור.

4

נצלחת את היוגורט עם השום הכתוש, נוסיף מעל את תערובת הבמיה, נעטר בסומאק ונזליף את כף שמן הזית.

מתכון מתוך הספר "קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן

הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה
הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה