מתכון

לחמניות תרד ובשר מטוגנות – לחמזיקס די פזי קון קרנה

מעין קובה ממכרת במילוי בשר, שבה הבצק מחליף מעטפת ג'ריש מסורתית

4,151 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
לחמזיקס די פזי קון קרנה – כדורי בצק מטוגנים ממולאים תרד ובשר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
לחמזיקס די פזי קון קרנה – כדורי בצק מטוגנים ממולאים תרד ובשר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

תכינו מראש מנה כפולה כי הלחמזיקס האלה נגמרים מהר מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

ממיסים שמרים במעט מים. מניחים קמח בקערה ויוצרים גומה, מוסיפים את השמרים, סודה לשתייה וחמאה (או מחמאה) ולשים 8־10 דקות לבצק אחיד. מכסים ומתפיחים חצי שעה (הבצק לא אמור להכפיל את נפחו). לחלופין, אפשר ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל 4־5 דקות תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־10 דקות להשחמה קלה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים תרד וראס אל חנות וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך לגמרי. מקררים את המלית מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר.

3

מחלקים את הבצק ל־30־35 חלקים, מכדררים ומרדדים כל כדור לעלה בעובי כשלושה מ"מ. ממלאים בכף וחצי מהמלית ומהדקים לכדור. מקפיאים את הכדורים כ־50 דקות.

4

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ל־180 מעלות.

5

מטגנים את כדורי הבצק הממולאים בכמה סבבים 4־5 דקות להשחמה יפה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים מיד.