מתכון

בראוניז בטטה בטופי סילאן ותבלינים

בראוניז לא שגרתיים במתיקות מתונה ונעימה, שמתקבלת הודות לשילוב של בטטה וקקאו

990 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
בראוניז בטטה בטופי סילאן ותבלינים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
בראוניז בטטה בטופי סילאן ותבלינים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

לפני ההגשה מזגגים בטופי סילאן, שטעמיו המתובלים מחמיאים לבטטה. יחד הם יוצרים קינוח טבעוני עשיר ברכיבים מזינים, שנראה מושחת ומפנק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבראוניז

לטופי

אופן ההכנה

מכינים את הבראוניז

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק.

2

מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מערבבים בקערה את כל החומרים לבלילה אחידה וסמיכה.

4

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה מתקשה מעט ונוצרים בו סדקים.

מכינים את הטופי

5

שמים את כל החומרים בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות, עד שהרוטב מסמיך. נפטרים מהתבלינים השלמים.

6

פורסים את הבראוניז לריבועים, מזלפים מעל את הטופי ומגישים.

טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה.