אני ממליץ לחפש בצלי שאלוט ישראליים; הם טעימים וטריים יותר מבצלי השאלוט המיובאים. הבצק הפריך משובץ בנתכי גבינה; הכנתי אותו בטכניקה מעט שונה: הוספתי לו מים כדי שהוא יהיה גמיש ויתקפל בקלות מעל המלית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לבצק
להרכבה
אופן ההכנה
מכינים מלית
1
ממיסים חמאה במחבת רחבה מעל להבה נמוכה, מוסיפים בצלים ומטגנים 10 דקות מעל להבה בינונית־נמוכה כ-10 דקות עד שהם משחימים, מדי פעם מערבבים. מוסיפים מים, דבש, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור גרוס, מכסים ומבשלים כ-10 דקות לריכוך.
מכינים בצק
2
מעבירים את כל החומרים למעט המים לקערת המיקסר ולשים כ-4 דקות בעזרת וו גיטרה על מהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להיאסף. מוסיפים מים ולשים עוד דקה. יוצרים מהבצק כדור במינימום תנועות.
מרכיבים ואופים
3
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את יריעת הבצק מעל נייר אפייה לעיגול (הוא לא חייב להיות מדויק) בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית התנור.
4
מפזרים את המלית במרכז הבצק ומשאירים שוליים חשופים של 5-4 ס"מ, בוצעים את הקממבר מעל הבצלים ומקפלים את השוליים מעל המלית (כלפי המרכז). מברישים את שולי הבצק בביצה ומעבירים לתנור. אופים 35 דקות עד שהבצק משחים. מגישים חם.