מתכון

גאלט בצלצלים, דבש, מרווה וקממבר

שילוב של דבש, מרווה, בצלצלים וגבינה - שחיתות עסיסית בכל ביס

48,789 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
גאלט בצלצלים של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
גאלט בצלצלים של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

אני ממליץ לחפש בצלי שאלוט ישראליים; הם טעימים וטריים יותר מבצלי השאלוט המיובאים. הבצק הפריך משובץ בנתכי גבינה; הכנתי אותו בטכניקה מעט שונה: הוספתי לו מים כדי שהוא יהיה גמיש ויתקפל בקלות מעל המלית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק

להרכבה

אופן ההכנה

מכינים מלית

1

ממיסים חמאה במחבת רחבה מעל להבה נמוכה, מוסיפים בצלים ומטגנים 10 דקות מעל להבה בינונית־נמוכה כ-10 דקות עד שהם משחימים, מדי פעם מערבבים. מוסיפים מים, דבש, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור גרוס, מכסים ומבשלים כ-10 דקות לריכוך.

מכינים בצק

2

מעבירים את כל החומרים למעט המים לקערת המיקסר ולשים כ-4 דקות בעזרת וו גיטרה על מהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להיאסף. מוסיפים מים ולשים עוד דקה. יוצרים מהבצק כדור במינימום תנועות.

מרכיבים ואופים

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את יריעת הבצק מעל נייר אפייה לעיגול (הוא לא חייב להיות מדויק) בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית התנור.

4

מפזרים את המלית במרכז הבצק ומשאירים שוליים חשופים של 5-4 ס"מ, בוצעים את הקממבר מעל הבצלים ומקפלים את השוליים מעל המלית (כלפי המרכז). מברישים את שולי הבצק בביצה ומעבירים לתנור. אופים 35 דקות עד שהבצק משחים. מגישים חם.