מתכון

גראטן שורשים עם גרוייר

פרוסות דקות של תפוחי אדמה, שורשי סלרי ופטרוזיליה, עטופות בשמנת מתוקה ומתובלת

13,213 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
גראטן שורשים עם גרוייר של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
גראטן שורשים עם גרוייר של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

גיוונים:
• מחליפים את הגרוייר בגבינה פיקנטית אחרת כמו פרמזן, פקורינו, גאודה מיושנת ואפילו קשקבל טובה.
• מחליפים תפוח אדמה אחד (או את שניהם) בבטטה.

תבנית בגודל 22X18 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים תבנית.

2

פורסים שורשי סלרי, פטרוזיליה ותפוחי אדמה בעזרת מנדולינה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה) ומערבבים בקערה עם יתר החומרים.

3

מעבירים לתבנית, מכסים ישירות בנייר אפייה ומעליו מהדקים רדיד אלומיניום לאטימה מלאה.

4

אופים 35 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להשחמה. מגישים חם.