מתכון

גראטן תפוחי עץ ממולאים במרציפן

קינוח מרהיב וקל להכנה לשנה החדשה. תפוחים פרוסים לעלים דקיקים שבתוכם מטמינים מרציפן, שקדים ואגוזים קצוצים

20,286 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
גראטן תפוחי עץ ממולאים במרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל.
גראטן תפוחי עץ ממולאים במרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומורחים מעט שמן זית על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים מחצית מכמות פרוסות התפוחים בתבנית כמו רעפים - כשהן חופפות מעט.

2

צובטים מהמרציפן חתיכות קטנות (בגודל של כ־1/4 כפית) ומפזרים על התפוחים, מפזרים גם שקדים ואגוזים.

3

מערבבים סירופ מייפל ומי זהר בקערית ויוצקים מעל התפוחים. מכסים בפרוסות התפוחים הנותרות, מברישים את פניהן במעט שמן זית ומפזרים סוכר קנים. מעבירים לתנור ואופים כ־ 15 דקות להזהבה.