מתכון

גרנולה זעתר

עלי הזעתר מתייבשים באפייה והופכים פריכים. עוד קצת קראנץ' אפשר לקבל מכל סוגי הגרעינים והאגוזים - תוסיפו את אלו שאתם אוהבים

9,761 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
גרנולה זעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
גרנולה זעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

הגרנולות המלוחות–מתוקות אהובות עליי במיוחד, וכך גם השילוב בין זעתר, דבש ושמן זית. כאן חיברתי את שניהם ובהגשה הוספתי גם יוגורט–לאבנה ותפוז – אל תוותרו עליו, הוא מקפיץ ומרענן את הטעמים. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים שיבולת שועל, שקדים, קשיו, סומאק, מלח ועלי זעתר בקערה רחבה. בקערית נפרדת מערבבים דבש ושמן זית. יוצקים את תערובת הדבש ושמן הזית מעל תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים לעיטוף.

2

משטחים את הגרנולה בתבנית בשכבה אחת וללא חפיפות. מעבירים לתנור ואופים כ־35 דקות עד ששיבולת השועל והאגוזים משחימים, כל 8־10 דקות פותחים את התנור (ואפילו קודם אם מריחים ניחוח קלוי מדי), מערבבים את הגרנולה ושוב משטחים אותה. בתום האפייה מוציאים מהתנור, מצננים ושוברים את הגרנולה שהתגבשה לנתחים גדולים או פירורים - מה שאתם מעדיפים.

הצעת הגשה ל־2 מנות

3

מערבבים 1 כוס יוגורט ו־2 כפות לאבנה ומעבירים ל־2 קעריות הגשה. מניחים מעל כל קערית חופן נדיב של גרנולה ופלחי תפוז מפולטים מתפוז אחד. מפזרים כפית קליפת תפוז מגוררת, מזרזפים מעל מעט שמן זית ודבש ואוכלים.