מתכון

היאשי צ'וקה – מרק אטריות קיצי

מנות הקיץ הן משהו בין סלט עם המון רוטב למרק אטריות עם מעט נוזל

18,752 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
היאשי צ’וקה - מרק אטריות קיצי של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
היאשי צ’וקה - מרק אטריות קיצי של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דוכני רחוב ביפן שמגישים בעונה הקרה מרקי ראמן עוברים בקיץ להגשת מנות כמו ההיאשי צ’וקה (“סיני קר” ביפנית, שם שמאזכר את ארץ מוצאן של האטריות). האטריות תמיד מתוגברות בתוספות; כאן בחרתי בגפרורי ירקות (שאפשר לחתוך בקלות עם קולפן ז’וליינים), חזה עוף צלוי וחביתה, שכדי שלא תתפרק בתוך הרוטב מוסיפים לה מעט עמילן.

גיוון: מוסיפים לביצה הבלולה גם כפית גומא (“טחינה” יפנית משומשום קלוי) לעוד רובד של טעמים. אם אין, אפשר להוסיף טחינה גולמית עם 3-2 טיפות שמן שומשום, שישיגו כמעט אותו אפקט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לחביתה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

סוחטים ג’ינג’ר מגורר בין האצבעות לתוך קערית עד שמתקבלת כף מיץ. מוסיפים את יתר החומרים וטורפים כ-2 דקות עד שהסוכר והמלח נמסים.

2

מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן ומעבירים לקערת מים קרים.

מכינים את העוף

3

מלהיטים מחבת משומנת קלות וצורבים חזה עוף כ-5 דקות מכל צד. מצננים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.

מכינים את החביתה ומגישים

4

טורפים ביצים עם קורנפלור ומים. מחממים מעט שמן במחבת גדולה. יוצקים את הביצים ומטגנים חביתה דקיקה משני הצדדים. מצננים וחותכים לרצועות דקות.

5

מסננים את האטריות ומניחים בצלחת חצי עמוקה. עליהן מסדרים את העוף, החביתה והירקות, יוצקים את הרוטב ומפזרים שומשום.