מתכון

חטיף עוף פריך מיפן

החטיף הזה הפך ללהיט ויראלי ביפן, ובצדק: מרכיב אחד, מעט תיבול והכנה במיקרוגל (!)

31,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
חטיף עוף פריך מיפן של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון
חטיף עוף פריך מיפן של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון

נתקלתי לראשונה במתכון לחטיף הטעים והפשוט הזה דרך צפייה בסרטוני בישול יפניים. דרך ההכנה הקלה והמהירה לא השאירה לי מקום להתלבטות וכמובן שמיד הכנתי. התוצאה הייתה מצוינת! נשנוש בריא, מזין, דל שומן וללא פחמימות ובנוסף לזה מאוד טעים – מה צריך יותר?

עוד דברים שצריכים לדעת לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול

אופן ההכנה

1

פורסים נייר אפיה בגודל של צלחת המתאימה למיקרוגל על משטח עבודה. מסדרים עליו את קוביות העוף במרחקים של 5 ס"מ אחת מהשניה (לא מצופפים) ומכסים בניילון נצמד. משטחים את חתיכות העוף בעזרת פטיש שניצלים או מערוך, עד שהן הופכות ליריעה אחת דקיקה ושקופה כך שאפשר לראות את האור דרכה. מסירים את הניילון הנצמד ומפזרים תבלינים לפי הטעם.

חטיף עוף פריך מיפן של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון

2

מרדפים צלחת בנייר אפיה נוסף ומניחים עליה את נייר האפייה עם העוף. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ל-4 דקות, עד שהעוף יבש לגמרי, שחום ופריך מאוד למגע, כמו תפוצ'יפס. אם העוף לא פריך דיו, מפעילים את המיקרוגל לחצי דקה נוספת, כך עד שהעוף מגיע למרקם הרצוי.

חטיף עוף פריך מיפן של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון

3

מצננים ושוברים לחתיכות. החטיף יישמר 4-3 ימים בצנצנת אטומה. אם הוא מתרכך, אפשר לייבש אותו במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

לבלוג של דקלה – מכופפת מקלות