מתכון

חיתוכיות תות

החיתוכיות האלה הן גיוון פשוט ומגניב, שמשדרג את סיום הארוחה

4,206 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
חיתוכיות תות של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר
חיתוכיות תות של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר

אצלי בבית אוכלים כשר, ולכן יש לנו רק שני סוגי קינוחים ללא חמץ: צלחת פירות או תותים עם שמנת. החיתוכיות האלה הן גיוון פשוט ומגניב, שמשדרג את סיום הארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקלתית שמן זית

לקרם תות

להגשה (אם רוצים)

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

טוחנים עוגיות במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים שמן זית תוך כדי פעולת מעבד המזון וממשיכים לטחון לתערובת רטובה.

2

משטחים את התערובת בתבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים, עד שהיא מתייצבת.

מכינים את הקרם

3

טורפים בסיר מחית תותים, מחית ליים או לימון, סוכר וביצים ומבשלים את התערובת על להבה נמוכה תוך כדי טריפה, בלי להביא לרתיחה, 5־7 דקות לקרם סמיך.

4

מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה למד ליטר או כלי עמוק וצר, מכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם, ומצננים מחוץ למקרר כשעה ל־40־45 מעלות.

5

מערבבים בקערית ג'לטין ומים לתערובת אחידה ומשאירים בצד ל־10 דקות, עד שכל הנוזלים נספחים.

6

מוסיפים לקרם חמאה ואת תערובת הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק.

7

משטחים את הקרם על הקלתית ומחזירים למקפיא ל־3־4 שעות נוספות להתייצבות מלאה.

8

חותכים את העוגה לריבועים בגודל כ־5*5 ס"מ (או למלבנים) ומגישים. שומרים בכלי אטום במקפיא.

שימו לב שהכנת המנה מצריכה כשעה קירור + כ־6 שעות הקפאה.