כדי לקבל משחק מעניין של מרקמים אורי מוסיף לסלט בורגול מטוגן וקריספי. בעת הצילומים הוא ניצל את העונה הקצרה של שקדים ירוקים והוסיף אותם לסלט. בקיץ אפשר להשתמש בנקטרינות או בשזיפים חמצמצים. את עלי המלוחייה חפשו בשווקים, ואם לא מצאתם החליפו אותם בתרד או ברוקט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים בורגול בשפע מים רותחים, מכסים וממתינים 15 דקות. מסננים ומאווררים בעזרת מזלג.
2
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומכניסים לתוכו מסננת צפופה ממתכת ובה מחצית מכמות הבורגול. גרגרי הבורגול לא אמורים לצוף, אבל אפשר ליתר ביטחון להחזיק כף מעליהם כדי למנוע מהם לברוח מהמסננת. מטגנים 4 דקות עד שגרגרי הבורגול מזהיבים ונעשים פריכים. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
3
מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט למעט הבורגול המטוגן, טועמים ומתקנים תיבול.
4
לפני ההגשה מערבבים פנימה את הקריספי בורגול.