מתכון

טאקוס עוף בגוואקמולי יוגורט

טאקוס הופכים ממש בקלות לארוחה חגיגית ושמחה

39,036 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
טאקוס טופו בסלסת גווקאמולי יוגורט של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני
טאקוס טופו בסלסת גווקאמולי יוגורט של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני

אפשר להרכיב את הטאקוס מראש אבל אני מעדיפה להניח על השולחן שפע צלחות צבעוניות ולתת לכל אחד להרכיב את המנה שלו בעצמו.

לגרסה צמחונית: מחליפים את העוף בטופו חתוך לפיסות מלבניות בעובי של כ-1 ס”מ וצורבים אותו כ-2 דקות מכל צד עד שמתקבלים פסי חריכה עדינים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לסלסת גוואקמולי יוגורט

להרכבת הטאקו

אופן ההכנה

מכינים חזה עוף

1

מערבבים שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מוסיפים חזות עוף ומערבבים עד שהם נעטפים בתערובת. צורבים היטב את חזות העוף על מחבת פסים בערך 5 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי צריבה יפים משני הצדדים. מצננים פורסים לפרוסות של ס"מ.

מכינים סלסה

2

טוחנים את כל חומרי הסלסה במעבד מזון או במוט ריסוק ידני, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

מרכיבים את הטאקו ומגישים

3

מרפדים כל טאקו בחסה, כרוב, גזר, בצל ירוק, צ'ילי, כוסברה ונענע. מוסיפים פרוסות מנגו, עוף צלוי ופרוסות אבוקדו. יוצקים מהסלסה בנדיבות ומגישים מיד.