מתכון

טארט פקאן טבעוני

הטארט הזה קיים כבר הרבה שנים בתפריט של האחים, ואף אחד אף פעם לא מנחש שהוא טבעוני

9,925 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט פקאן טבעוני של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
טארט פקאן טבעוני של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

את הטארט הזה פיתחה טינה מרטינוב, הקונדיטורית הראשונה של האחים. הוא קיים כבר הרבה שנים בתפריט של האחים, ואף אחד אף פעם לא מנחש שהוא טבעוני. יש בו נוכחות מורגשת של אגוזי פקאן, והמתיקות שלו מאוזנת בזכות הוספת מלח.
שימו לב: הטארט דורש שעה השהיה ושעתיים הקפאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקלתית

למלית פקאן

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, אבקת סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים שמן קוקוס ומים ומערבבים מעט לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לשעה.

2

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי ארבעה־חמישה מ"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדופן ליצירת זווית של 90 מעלות. חותכים את הקצוות המיותרים, דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים לשעתיים לפחות.

3

מחממים תנור ל־160 מעלות במצב טורבו.

4

מניחים נייר אפייה מקומט על הקלתית וממלאים אותה בקטניות יבשות או משקולת אחרת. אופים 40 דקות, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת וממשיכים לאפות כעשר דקות נוספות להזהבה קלה. לא מכבים את התנור.

מכינים את המלית

5

מבשלים בסיר קטן תוך כדי טריפה שמן קוקוס, סוכר חום, סירופ מייפל, חלב סויה ומלח (לא לוותר!) שתיים־שלוש דקות לתערובת אחידה וסמיכה מעט. מכבים את הלהבה, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים היטב לכיסוי מלא.

6

יוצקים את המלית מעל הקלתית ומיישרים.

7

אופים כ־20 דקות נוספות, עד שהמלית מבעבעת במרכז. מצננים לחלוטין כשעה מחוץ למקרר.

8

מגישים עם סורבה או גלידה שאוהבים.