מתכון

טארט פרנג'יפאן שוקולד עם אפרסמונים

קינוח עשיר - ולגמרי טבעוני. אפשר להחליף את האפרסמונים בפירות קשים אחרים כמו אגסים, תפוחים, נקטרינות או משמשים

2,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
טארט פרנג'יפאן שוקולד עם אפרסמונים
טארט פרנג'יפאן שוקולד עם אפרסמונים

להכנת מתכון זה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ.
לבלוג של אולגה – המרכיב הסודי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים במשך כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש - מוסיפים עוד קצת מים. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

2

בעזרת הידיים משטחים את הבצק בתבנית פאי לעובי 3-2 מ"מ. מעבירים את התבנית למקרר.

3

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

מכינים את המלית:

4

מערבבים זרעי צ'יה עם מים ומניחים לרבע שעה עד שהתערובת סופחת את כל הנוזלים.

5

מניחים בקערת מעבד מזון את זרעי הצ'יה ויתר רכיבי המלית וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

6

יוצקים את הקרם על הקלתית, מיישרים בעזרת פלטה ומסדרים מעליו פרוסות אפרסמון.

7

אופים בין 50-45 דקות, עד שהאפרסמונים מתרככים מעט והקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז ועל פניו נוצר קרום דק וקשה.

8

מחממים ריבת משמש במיקרוגל או על בן מארי עד שהיא מתרככת מעט ומברישים את הפירות. הטארט נשמר במקרר בכלי אטום עד 4 ימים.