מתכון

טארט שוקולד עם משמשים צלויים ללא אפייה

כדי להפחית את השימוש בתנור בקיץ הכנתי עוגה קרה ללא אפייה שמאחדת שוקולד ומשמשים

4,729 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
טארט שוקולד ומשמשים צלויים ללא אפייה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
טארט שוקולד ומשמשים צלויים ללא אפייה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את השילוב  של שוקולד ומשמשים התחלתי לאהוב אחרי שטעמתי אצל פייר הרמה מקרון שוקולד־משמש – כל ביס היה עולם של טעמים. כאן השתמשתי במשמשים מיובשים ובאגוזים לתחתית, ובמשמשים צלויים ושוקולד שנכנסים למלית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית

למלית

אופן ההכנה

מכינים את התחתית

1

משמנים תבנית פאי במעט שמן זית. טוחנים את מרכיבי התחתית במעבד מזון לתערובת פירורית. מהדקים את התערובת לתחתית ולשולי התבנית ומעבירים ללמקפיא לחצי שעה להתייצבות.

מכינים משמשים צלויים

2

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים את המשמשים החצויים בתבנית כשהחלק הפתוח (שבו היה הגרעין) פונה מעלה ואופים כ־20 דקות עד שהמשמשים משחימים. מצננים וטוחנים מחצית מכמות המשמשים הצלויים למחית חלקה.

מכינים את המלית

4

מניחים שוקולד ומלח בקערה. מרתיחים קרם קוקוס בסיר קטן ויוצקים אותו על השוקולד והמלח. מחכים 30 שניות ומערבבים לתערובת חלקה.

5

מערבבים מחצית מכמות השוקולד המומס עם מחית המשמשים ויוצקים על התחתית. מחזירים למקפיא ל־10 דקות. מוציאים מהמקפיא, יוצקים את יתר השוקולד ומחזירים למקפיא לשעתיים. 20 דקות לפני החיתוך וההגשה מוציאים מהמקפיא ומסדרים את יתרת המשמשים הצלויים על הטארט.