מתכון

טוסט פלאפל

במקום גבינה צהובה מפוקפקת מכינים טוסט טעים ובריא מתערובת שמזכירה תערובת פלאפל; הילדים מתים על השילוב המפתיע

63,752 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
טוסט פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
טוסט פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

את התערובת אפשר להכין עד 3 ימים מראש. היא מאוד ורסטילית – אני מכינה ממנה גם קראמבל לסלט או מטגנת לקציצות פלאפל. שימו לב: גרגרי החומוס זקוקים להשרייה של לילה . אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שהושרו מראש והוקפאו.
הכנה מראש והקפאה: אפשר להכין את העיסה 3 ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתערובת פלאפל

לטוסט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים תערובת פלאפל

1

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גבוה. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים 15 דקות. מסננים ומניחים בצד לקירור. טוחנים את כל המרכיבים לתערובת מעט החומוס במעבד מזון בפולסים לתערובת גרגירית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס וטוחנים לתערובת אחידה ומעט גרגירית.

מכינים טוסט ומגישים

2

מורחים מהתערובת על פרוסת לחם, מכסים בפרוסה נוספת וקולים בטוסטר עד שהלחם משחים. מגישים לצד סלט ירקות, טחינה ומלפפונים חמוצים או זיתים.