מתכון

טירמיסו בטעם לימון ופטריות

הפטריה אינה דורשת בישול ונותנת לקינוח ניחוח של אוויר צח, כזה שאפשר להרגיש רק ביער אחרי הגשם

818 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
טירמיסו בטעם לימון ופטריות- המתכון המשוגע של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל
טירמיסו בטעם לימון ופטריות- המתכון המשוגע של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מקציפים את החלמונים עם 100 גר' סוכר עד לקבלת קצף לבן סמיך ומניחים בצד.

2

מגררים את קליפת הלימון ושומרים בצד את הקליפה המגוררת. סוחטים את הלימון ושומרים בצד 2 כפות מיץ.

3

מקציפים את החלבונים בנפרד עם 20 גר' סוכר.

4

קוצצים דק מאוד את הפטריות. מערבבים את המסקרפונה ואת הריקוטה, מוסיפים את המיץ, קליפת הלימון המגוררת והפטריות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים בעדינות את תערובת החלמונים ומערבבים קלות. כאשר התערובת אחידה מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים.

5

מערבבים את שארית מיץ הלימון עם שארית הסוכר ו-6 כפות מים. טובלים את הבישקוטים בזה אחר זה לרגע בתערובת ומסדרים בצפיפות בתבנית.

6

יוצקים מחצית מכמות הקרם מעל הבישקוטים. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים ומכסים שוב בקרם.

7

שוברים את ארבעת הבישקוטים ששמרנו בצד לפירורים. מפזרים מעל הקרם ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

להגשה

8

מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.