מתכון

טירמיסו של פרונטו

זה המתכון היחיד שהצליח לעבור יחד עם המסעדה מנחמני למיקום הנוכחי והוא כנראה גם המתכון הוותיק ביותר במסעדה

112,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
טירמיסו של פרונטו. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
טירמיסו של פרונטו. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

תבנית פיירקס בגודל 30X20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

לטבילה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקרם

1

שמים חלמונים וסוכר בקערת נירוסטה וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה עם מיקסר ידני.

2

מביאים מים לסף רתיחה בסיר ומניחים את הקערה עם החלמונים על הסיר (ביין מארי). ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתחממת ומסמיכה. מסירים מהכיריים.

3

מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים לטרוף היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד שהתערובת אחידה, אוורירית ויציבה.

מרכיבים את הטירמיסו

4

מערבבים אספרסו ומרסלה בקערה שטוחה.

5

טובלים ביסקוטי כמה שניות בתערובת האספרסו ומניחים בכלי הגשה בשכבה אחידה. יוצקים מעל את מחצית הקרם. טובלים את שאר הביסקוטי באספרסו ומניחים בשכבה אחידה על הקרם. מכסים בשאר הקרם ומיישרים.

6

מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.

7

לפני ההגשה מפזרים קקאו או שוקולד מריר מגורר.