מתכון

טראפלס מרציפן

טראפלס הם הדרך הקלה ביותר להכין ממתקים מעשה ידיכם. כאן בתןך כל טראפל יש כדור מרציפן קטן, שמעצים את אפקט הרושם

6,699 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
טראפלס שוקולד מרציפן ובונבונים של אגוזי לוז של רות אוליבר צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טראפלס שוקולד מרציפן ובונבונים של אגוזי לוז של רות אוליבר צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחלקים את המרציפן ל-20 פיסות בגודל אגוז לוז ומגלגלים לכדורים. נועצים קיסם בכל כדור.

2

שמים שוקולד בקערה. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בקרם. מצננים את הקרם 5 דקות.

מצפים את הטראפלס

3

טובלים את כדורי המרציפן בגנאש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא לשעה.

4

שמים שוקולד בקערה, מחממים במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. ממשיכים כך בפולסים של 30 שניות בכל פעם (5-3 סבבים, תלוי בעוצמת המכשיר) עד שרוב השוקולד נמס (אך עדיין ישנם גושים רכים). מערבבים עד שהכל נמס.

5

טובלים את כדורי השוקולד בשוקולד המומס, מחזירים לתבנית ומעבירים למקפיא לשעה עד שהשוקולד מתמצק לגמרי.

6

שולפים את הקיסמים מכדורי הטראפלס בתנועה סיבובית עדינה.

7

שמים אבקת קקאו בקערה ומעבירים לתוכה את הטראפלס. מקפיצים בעדינות עד שכולם מצופים בקקאו.

8

מסדרים בקופסה אטומה ושומרים עד חודש במקפיא.