מתכון

לחם כוסמין ופירות יבשים

יש בו מתיקות ופריכות, הוא עובד טוב עם גבינות, נקניקים, דגים כבושים וממרחים

14,531 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
לחם כוסמין ופירות יבשים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
לחם כוסמין ופירות יבשים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

כשחותכים אותו דק הוא בסיס מעולה לברוסקטות.

1 תבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים לקערת המיקסר שמרים ו־100 מ"ל מים ומערבבים להמסה. שמים מעל קמח, סוכר ומלח ולשים במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה ותוך לישה מים לקבלת בצק רך ומעט דביק.

2

מוסיפים לבצק אגוזים ופירות יבשים, לשים עוד 2 דקות (אין צורך בלישה ארוכה) לפיזור אחיד שלהם בבצק.

3

מחממים תנור ל־220 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית, ממלאים רק עד ל־3/4 מגובהה. מניחים להתפחה של 20 דקות. בעזרת הידיים משפריצים מים קרים על פני הבצק כך שיהיה רטוב.

4

מעבירים את התבניות לתנור ואופים 5 דקות. פותחים את דלת התנור ושוב מרטיבים את הבצק. אופים עוד 5 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־170 מעלות ואופים 25 דקות. מחלצים את הלחם מהתבנית ואופים 10 דקות נוספות. כדי לוודא שהלחם מוכן, נוקשים עליו קלות בתחתית, אם הוא משמיע צליל חלול הוא מוכן, אם לא אופים עוד 1־2 דקות.