מתכון

לחמניות תוניסאיות

גרסה פשוטה של פריקסה ללא טיגון: מכינים לחמניות פשוטות וטעימות ואופים אותן כשהמלית כבר בפנים!

20,218 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
לחמניות תוניסאיות. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
לחמניות תוניסאיות. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

למריחה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה 10 דקות לקבלת בצק חלק ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.

בינתיים מכינים את המלית:

2

מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח כ-40 דקות לריכוך.

3

מבשלים ביצים 10 דקות. מצננים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והביצים לקוביות. מערבבים עם שאר מרכיבי המלית, מתבלים וטועמים.

מעצבים לחמניות וממלאים:

4

מחלקים את הבצק ל-14 כדורים במשקל 60 גרם כל אחד. משטחים קלות כל כדור בעזרת היד ומניחים כף גדושה מהמלית. סוגרים סביב המלית לכדור. מניחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה כשהתפר למטה.

מתפיחים ואופים:

5

מתפיחים את הלחמניות הממולאות כ-15 דקות.

6

מחממים תנור ל-190 מעלות.

7

מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.

8

אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ואפויות.

גיוון: לגרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה ב1/4 כוס שמן זית.