מתכון

פסטיצ'יו פונגי

מאפה פסטה עם בשאמל משופע בפטריות ופרמזן. אני הכי אוהבת את השכבה העליונה, שנעשית שחומה ופריכה אחרי האפייה בתנור

48,281 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
מאפה פסטיצ'יו פטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
מאפה פסטיצ'יו פטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

לתבנית בגודל 33×23 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.

3

בינתיים מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומאדים כרישה 3 דקות עד שמתרככת אך בלי להזהיב. מוסיפים פטריות ושום, מתבלים בתימין, מלח ופלפל ומטגנים 4 דקות עד שהפטריות מזהיבות וכל הנוזלים מתאדים.

4

מוסיפים קמח ובוחשים ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי הבאה לרתיחה. מנמיכים וממשיכים לערבב כ 5- דקות עד שמסמיך. מורידים מהכיריים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

5

מערבבים את הפסטה המבושלת עם 2 כפות פרמזן ועם בשאמל הפטריות ומשטחים בתבנית. מפזרים עוד פרמזן מלמעלה.

6

אופים 30 דקות עד שהמאפה זהוב.

קיצור דרך: מוותרים על הבשאמל ומוסיפים לפטריות רויאל: מיכל שמנת מתוקה מעורבבת עם כף קמח, 2 ביצים, מלח, פלפל ומוסקט.