מתכון

מג’דרה פריקי ועדשים שחורות

העדשים השחורות הקטנות מושלמות למג’דרה - הן מוצקות, לא מאבדות את מרקמן בבישול, וצבען הופך לירוק כהה ומקסים

23,535 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מג’דרה פריקי ועדשים שחורות. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
מג’דרה פריקי ועדשים שחורות. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

העדשים השחורות הקטנות מושלמות למג’דרה – הן מוצקות, לא מאבדות את מרקמן היציב בבישול, וצבען הופך לירוק כהה ומקסים, שפשוט דורש לשדך אותן לפריקי.

פריקי – מה היא אוהבת?

  • טיגון קל בשמן לפני הבישול (כמו אורז). טיגון ממושך יותר גורם לפריקי לאבד את צבעה, אך עם זאת יעמיק את טעמה האגוזי.
  • בצל, בצל ושוב בצל! כמו תמיד מתכוני העניים מגלים עולמות נפלאים. קדרה של פריקי עם המון בצל וקצת בשר או עוף היתה הדרך המסורתית למתוח תבשיל חגיגי לכמה שיותר בני משפחה. היום זו האופציה הבריאותית למי שרוצה לקצץ בכמויות הכולסטרול בלי להרגיש מקופח.
  • בישול במים רותחים ביחס של כוס פריקי ל-2 כוסות מים. מאחר שהפריקי מגיעה ברמות שונות של טריות ואיכות, כדאי תמיד לבדוק ולהחליט אם צריך להוסיף עוד מים או להאריך מעט את זמן הבישול.
  • השריה מוקדמת מקצרת את זמן הבישול. פריקי מושרית היא תוספת נהדרת למרק ומשדרגת אפילו מרק ירקות פשוט לכדי ארוחה מלאה.
  • לפריקי טעם מעושן מורכב, ולכן היא משתלבת נהדר עם קטניות, ובמיוחד מחמיאה לתבשילי קטניות צמחוניים. זו הזדמנות להיות יצירתיים עם סוגי הקטניות ולהגיע לתבשיל שהוא חלבון מלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל כ-10 דקות עד השחמה עמוקה. נזהרים לא לחרוך אותו. מוציאים קצת מהבצל ושומרים לקישוט.

2

מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם פריקי ומים רותחים ומביאים לרתיחה. מתבלים בכמון, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהעדשים מתרככות.

3

ממליחים, מפלפלים ומבשלים עוד 10 דקות.

4

מפזרים בצל מטוגן מלמעלה ומגישים חם או פושר.