מתכון

מלנזאנה פרמג'יאנה – מאפה חצילים בפרמזן

מאפה של פרוסות חצילים, פירורי לחם ופרמזן עם שינויים קלים לעומת המקור האיטלקי. הוספתי גם מוצרלה למנה לעידון הטעם

19,551 בשלנים התעניינו במתכון זה
מלנזאנה פרמג’יאנה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
מלנזאנה פרמג’יאנה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

בגרסה הזו מדלגים על שלב טיגון החצילים וישר מכניסים לתנור.

המתכון מותאם לתבנית אחת בגודל 15×25 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הרוטב

2

מאדים בצל בשמן זית 5 דקות לריכוך, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים אורגנו ועגבניות. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.

מכינים את החצילים

3

מסדרים פרוסות חצילים בתבנית, מברישים בשמן זית ומתבלים במלח גס.

4

אופים 20-15 דקות לריכוך והזהבה.

מרכיבים ואופים

5

יוצקים כף-שתיים רוטב עגבניות לתבנית פיירקס או קרמיקה, מפזרים מעט פרמזן מגוררת ומסדרים שכבה של חצילים, עגבניות ופירורים בחפיפה קלה. מפזרים מוצרלה.

6

אופים עד הזהבה. מגישים עם רוטב עגבניות חם מעל.