מתכון

מרק וייטנאמי עם פטריות

מרק ממכר ומנחם, שלוגמים אותו רותח

28,640 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק וייטנאמי עם פטריות. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: אוסף פרטי
מרק וייטנאמי עם פטריות. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: אוסף פרטי

המרקים האסיאתיים מתאפיינים בטעמים עמוקים ומורכבים. במרק הזה מצטרפות אליהם פטריות, שמוסיפות מרקם נגיס וגם מעצימות את טעמי האוממי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר עוף:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון.

מכינים את הציר:

2

מניחים את הבצל בתבנית כשהצד החצוי כלפי מטה ולידו מניחים את שורש הג'ינג'ר בשלמותו.

3

צולים 20 דקות. מצננים וקולפים.

4

שמים את הבצל והג'ינג'ר בסיר גדול ומוסיפים כרעי עוף ואת יתר החומרים. יוצקים 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה.

5

מסננים את המרק. את בשר העוף מפרקים מהעצמות ושומרים להגשה.

לפני ההגשה:

6

מחזירים את המרק לסיר נקי, מוסיפים נבטים ופטריות ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול בעזרת רוטב סויה.

7

מסדרים בקערות אישיות אטריות אורז, פרוסות עוף וצ'ילי ויוצקים מעל את המרק החם. מפזרים נענע וכוסברה ומגישים.