מרק זום תימני מכינים מיוגורט מועשר ברוויון ואשל עם קמח שקושר הכל יחד ומסמיך את התערובת. אני מכירה את המרק היטב מהבית שלי – אכלנו אותו אצל הוריי בדרך כלל בצאת יום כיפור. הכנתי גרסה טבעונית של המרק שמבוססת על חלב שקדים. הטעם המעודן והחמצמץ שלו מתחבר היטב לארוחת בראנץ' קומפלט עם קובנה ולסיס.
שימו לב יש להשרות את השקדים 8 שעות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מסננים את השקדים, טוחנים בבלנדר עם המים ומסננים דרך בד חיתול.
2
יוצקים את חלב השקדים לסיר, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומבשלים על אש בינונית כ־15 דקות עד שהמרק מסמיך. מגישים עם מעט שמן זית, סחוג ועלי זעתר.