מתכון

מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס

מרק ארומטי עם קריצה למטבח המכסיקני

4,264 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

מגישים עם כוס בירה קרה וכיכר לחם ליד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר. מטגנים קבנוס וקוביות חזה אווז עד שמזהיבים, מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר שום ובצל ומטגנים כ 5 דקות עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים פפריקה, כורכום, כמון, רסק וסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ותימין ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 2 דקות.

3

מוסיפים שעועית, עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה לחלוטין.

4

מוסיפים כוסברה, מתקנים תיבול ומוסיפים קבנוס וחזה אווז מטוגנים. מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה וממתינים כ-10 דקות לפני ההגשה.