מתכון

סהרוני קקאו במילוי ריקוטה ומרציפן

משחק יפהפה של צבעים - בצק כהה עם מלית בהיר

1,556 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
  • של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
    של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
    של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

גם מי שלא מתחבר למרציפן עשוי לאהוב את מאפי הבוקר העדינים האלו – גם כי בצק הפיצה מלא נוכחות ונותן פייט למלית וגם כי והאפייה מעדנת מאוד את טעמי המרציפן העזים.

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לסירופ סוכר

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים מלית

1

מערבבים אבקת סוכר, ריקוטה, גבינת שמנת, קורנפלור ותמצית וניל. מקפלים פנימה מרציפן ומעבירים לשקית זילוף.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים בצק על משטח מקומח למלבן בעובי של כ־1/2 ס"מ. חותכים ל־20־18 משולשים בעזרת סכין חדה.

3

מזליפים את מלית הריקוטה־מרציפן על הצלע האופקית של כל משולש ומגלגלים לסהרון (כמו קרואסון). מניחים בתבנית לתפיחה של שעה.  מעבירים לתנור ואופים כ־15 דקות.

 מכינים סירופ סוכר

4

מחממים מים וסוכר בסיר קטן רק עד שהסוכר נמס. מברישים את סהרוני הבצק בסירופ סוכר מיד כשהם יוצאים מהתנור. אפשר לפזר סוכר גבישי מלמעלה.