גם מי שלא מתחבר למרציפן עשוי לאהוב את מאפי הבוקר העדינים האלו – גם כי בצק הפיצה מלא נוכחות ונותן פייט למלית וגם כי והאפייה מעדנת מאוד את טעמי המרציפן העזים.
שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לסירופ סוכר
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים מלית
1
מערבבים אבקת סוכר, ריקוטה, גבינת שמנת, קורנפלור ותמצית וניל. מקפלים פנימה מרציפן ומעבירים לשקית זילוף.
2
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים בצק על משטח מקומח למלבן בעובי של כ־1/2 ס"מ. חותכים ל־20־18 משולשים בעזרת סכין חדה.
3
מזליפים את מלית הריקוטה־מרציפן על הצלע האופקית של כל משולש ומגלגלים לסהרון (כמו קרואסון). מניחים בתבנית לתפיחה של שעה. מעבירים לתנור ואופים כ־15 דקות.
מכינים סירופ סוכר
4
מחממים מים וסוכר בסיר קטן רק עד שהסוכר נמס. מברישים את סהרוני הבצק בסירופ סוכר מיד כשהם יוצאים מהתנור. אפשר לפזר סוכר גבישי מלמעלה.