מתכון

סוכריות פילו עם גבינת עזים ותימין

סוכריות פילו חגיגיות מקושטות בתימין. אפשר להגיש כמנה מלוחה ואפשר להוסיף דבש ולהגיש כקינוח מתוחכם

5,725 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
סוכריות פילו עם גבינת עזים ותימין של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב
סוכריות פילו עם גבינת עזים ותימין של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית גבינה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות.

מכינים מלית גבינה

2

מערבבים היטב גבינה עם דבש, יין לבן, מלח ופלפל.

3

פורשים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בחמאה. מפזרים תימין, מקפלים את העלה לחצי לרוחבו ומהדקים. מניחים פס מתערובת הגבינה בתחתית העלה ומשאירים כ־7 סנטימטר נקיים בצדדים. מגלגלים את הפילו סביב הגבינה, מסובבים את הקצוות כמו סוכרייה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4

אופים 15־20 דקות, עד שהבצק מזהיב. אפשר להגיש עם מעט דבש מעל.

מתכון מספר הבישול "הספר הלבן", של דן לב ושרית נובק
הוצאה עצמית, 192 עמ', 149 שקלים.
לרכישה: studiodanlev.com / misspetel.com

הספר הלבן. צילום: דן לב, סטיילינג: שרית נובק
הספר הלבן. צילום: דן לב, סטיילינג: שרית נובק