מתכון

סלט חצילים ופלפלים קלויים

קליפת החציל השרופה משמשת כתבלין שמעניק טעם מעושן לכל המנה

12,687 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט חצילים ופלפלים קלויים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט חצילים ופלפלים קלויים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

במקום לקלות את כל הירקות על האש אני קולה רק חציל אחד ואת שאר הירקות אני צולה בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים חציל אחד (הבאלדי) מעל להבה גבוהה בכל הצדדים (זמן הקלייה הוא 12־15 דקות). מסדרים את שאר החצילים ואת הפלפלים וראש השום בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מחצית מכמות שמן זית וצולים במשך 7־15 דקות בתנור בחום של 190 מעלות (לא חייבים לחמם מראש).

2

הופכים את הירקות וצולים במשך 15 דקות נוספות, עד שהפלפלים קלויים והחצילים רכים.

3

מקלפים את כל החצילים. קוצצים את קליפת החציל הקלוי ושומרים בצד. מניחים את בשר החצילים במסננת ומשהים במשך 15 דקות להגרת הנוזלים.

4

מקלפים את הפלפלים והשום וקוצצים גס. קוצצים גם את בשר החצילים שהושרה. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

5

מוסיפים את הקליפה השרופה, מערבבים ומתקנים תיבול לפי הצורך.