מתכון

סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק

שילוב עם המון ירוקים חלוטים מוסיף טעמים חיים ורעננים לשקדי העגל ויוצר מנה הרמונית

3,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לסלט ירוקים

לוויניגרט סומאק

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מים וכף חומץ בסיר וחולטים שקדי עגל 3 דקות עד שהם מלבינים. מעבירים למים קרים, מסננים ומייבשים בעזרת נייר סופג.

2

טורפים את חומרי הוויניגרט בקערה קטנה.

3

מרתיחים מים בסיר נוסף וחולטים את הירוקים דקה-שתיים עד שהם נהיים קצת יותר כהים. מסננים ומייבשים בעזרת מגבת. קורעים גס ומעבירים לקערת הגשה.

4

מתבלים שקדי עגל במלח, פלפל וסומאק. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את השקדים 5-4 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שהם משחימים. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד 2 דקות מכל צד. חורצים שקד אחד בעזרת סכין כדי לוודא שהוא מוכן (הבשר בחלק הפנימי צריך להיות לבן).

5

פורסים את השקדים בעובי 1 ס”מ, מפזרים מעל העלים החלוטים ויוצקים את הוויניגרט. מגישים מייד.