מתכון

סלט מלפפונים, פאקוסים וחרושים

אפשר להכין את הסלט עם חיטה ולאבנה ביתית מעושנת, להשתמש בלאבנה רגילה וחיטה מעושנת (פריקה) או לוותר על הלאבנה והדגנים לגמרי.

5,910 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

השנה הפאקוס והחרוש הפכו לנגישים מתמיד – כבר לא צריך לחפש אותם בשווקים בערים ערביות, הם מחכים ביותר ויותר שווקים וירקניות.

כך תכינו בבית לאבנה מעושנת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחיטה

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים מים ומלח לרתיחה בסיר בינוני. מוסיפים חיטה ומבשלים מעל להבה בינונית 40-30 דקות, עד שהחיטה רכה ותפוחה. אם מכינים פריקה, מבשלים רק 25 דקות. מצננים.

2

מכינים סלט: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערת ערבוב.

3

מסדרים ומגישים: מורחים לאבנה בתחתית צלחת הגשה, מפזרים חיטה / פריקה, מתבלים בקורט מלח, קורט פלפל שחור ומזלפים שמן זית. מניחים את הסלט מעל החיטה ומגישים.