מתכון

סלט עדשים על יוגורט עיזים

הסלט הזה עשיר מאוד בטעמים והוא נורא כיפי גם כמנה ראשונה וגם כתוספת לדג או בשר צלויים ביום לוהט

32,048 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט עדשים על יוגורט עיזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט עדשים על יוגורט עיזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

*שימו לב יש להשרות את העדשים 6 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מבשלים עדשים בשפע מים רותחים כ־20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים.

2

במקביל מניחים חצילים בתבנית. מברישים רצועות חצילים בשמן זית, בוזקים מעט מלח ומפזרים עלי זעתר יבשים. מעבירים לתנור ואופים את החצילים כ־15 דקות להשחמה.

3

מערבבים חצילים, עדשים, ירוקים, שורש סלרי, מלח, פלפל, שמן זית, לימון דבש ענבים בקערה רחבה.

4

יוצקים יוגורט על צלחת הגשה ומשטחים מעט בעזרת כף. מניחים מעל את הסלט ומגישים.