מתכון

סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקוס

סלט נהדר ומלא טעמים בועטים של עוף עם הדרים, זרעי כוסברה וחלב קוקוס

20,067 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקוסשל רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקוסשל רינת צדוק. צילום: שני בריל

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חזה עוף

לסלט

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים עוף

1

קולים גרגירי כוסברה במחבת יבשה וכותשים בעלי ומכתש. מצפים חזות עוף ב־2 כפות שמן זית, זרעי כוסברה כתושים, פלפל שחור, מלח וצ'ילי.

2

מחממים מחבת ברזל כבדה, יוצקים 2 כפות שמן זית וצורבים את חזות העוף 3 דקות מכל צד, עד שהם משחימים והופכים פריכים. מצננים ופורסים לפרוסות דקות.

מכינים סלט

3

חוצים את המלפפונים לאורכם ואז לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ ומעבירים לקערה רחבה. מוסיפים את יתר חומרי הסלט ופרוסות העוף. יוצקים מחצית מכמות הרוטב ומערבבים, טועמים ומוסיפים רוטב אם צריך. מפזרים מעט מלח ים ומגישים.

לרוטב

4

טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד וחלק טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. נשמר עד 4 ימים במקרר.