מתכון

סלט קיץ ירוק

סלט טוב הוא כזה שהמרכיבים שלו מתאחדים למנה אחת אבל שומרים על הטעם והמרקם האופיינים להם

5,047 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט קיץ ירוק של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
סלט קיץ ירוק של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

אני לא אוהב להטביע את הירקות בשמן – הוא גורם להם לנבול. שמים מעט ככל הניתן רק כדי שהעלים יבהיקו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול והגשה 

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר וחולטים את הקייל כדקה. שולפים בעזרת מקלחיים ומייבשים על מגבת. באותם מים חולטים את הברוקולי 2־3 דקות, מסננים ומעבירים למי קרח (או שוטפים בשפע מים קרים לעצירת הבישול). מייבשים.

2

מחממים שמן זית וצורבים קייל וברוקולי כדקה תוך כדי הקפצה עד שהברוקולי נעטף בשמן ונצרב קלות והקייל מקבל גוון כהה יותר ומתחיל לנבול.

3

מערבבים את כל מרכיבי הסלט למעט תערובת עשבי התיבול והפטל. מזלפים לאט את השמן ומערבבים - עוצרים את הוספת השמן כאשר כל העלים מבהיקים (לא חייבים להשתמש בכל כמות השמן). מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה שטוחה. מוסיפים את עשבי התיבול בערבוב עדין, בוצעים את הפטל, מפזרים מעל ומוסיפים שורש חזרת מגורר, קליפת לימון ומלח. מניחים מעל את הגבינה ומגישים.