מתכון

סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה

הסלט הזה מנצל את הטריות של השוק עם הטעם המיוחד של ירקות כבושים

פברואר 2020
סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

הכבישה פה היא קצרה, כך שאפשר להכין את המנה במהירות יחסית. הקרוטונים מתובלים בדואה שמשלבת תבלינים מכל העולם ומייצגת את העושר של השוק.

*שימו לב: הירקות צריכים בין חצי שעה לשעתיים כבישה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לסלט

לקרוטוני דואה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את מרכיבי הסלט מלבד מלפפונים, עגבנייה ושמן זית, ומשהים בטמפרטורת החדר חצי שעה לפחות ועד שעתיים.

מכינים קרוטונים

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. כותשים או טוחנים שקדים, כמון, זרעי כוסברה, זעתר, שומשום ומלח עד לקבלת תערובת במרקם פירורי לחם.

3

מערבבים קוביות לחם עם תערובת התבלינים ושמן זית עד שהן מצופות היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10 דקות תוך ערבוב כל 3 דקות עד שהקרוטונים פריכים וזהובים. מוציאים מהתנור ומצננים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

מרכיבים

4

לאחר שהסלט ישב במיציו, מוסיפים מלפפונים, עגבנייה ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מגישים עם הקרוטונים.