מתכון

סלט תפוחי אדמה באיולי שום וחרדל

לאיולי שלי אני מוסיפה חרדל וחומץ בן יין, שמוציאים את המקסימום מתפוחי האדמה

43,374 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט תפוחי אדמה. צילום: shutterstock
סלט תפוחי אדמה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי

אופן ההכנה

מבשלים תפוחי אדמה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

2

מסננים, מצננים מעט וקולפים. חותכים כל תפוח אדמה לרבעים או לקוביות גדולות.

מכינים איולי

3

טורפים חלמון, חרדל, שום, חומץ, מלח ופלפל בקערה עמוקה (או בצנצנת) בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים. מוסיפים שמן בזרם ממש דק תוך כדי טריפה לקבלת אמולסיה במרקם של מיונז

מרכיבים את הסלט ומגישים

4

יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה החמימים, מפזרים בצל ועשבי תיבול, מערבבים ומגישים בטמפ’ החדר.