מתכון

סקונס במגוון טעמים

מתכון בריטי מסורתי עם 2 חלופות לצימוקים, להכנת סקונס בטעמים שונים. מתוך ספר הבישול של מאיה דרין, דיסקו מתוקים

17,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סקונס במגוון טעמים של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
סקונס במגוון טעמים של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה ולקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבלים לתערובת אחידה.

2

מוסיפים את החמאה ומערבלים לתערובת פירורית.

3

מוסיפים את החלמון, הריוויון והקינמון ומערבבים רק עד שהחומרים מתמזגים.

4

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים רק עד לקבלת בצק.

5

מקמחים קלות משטח עבודה. בידיים מקומחות מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומשטחים לעלה בעובי 2 ס"מ (עבה מהרגיל). בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים ומעבירים אותם לתבנית.

6

מברישים את עיגולי הבצק בשמנת המתוקה, זורים סוכר ואופים 20-15 דקות עד שהסקונס זהובים.

גיוונים

7

סקונס דבלים ואגוזי לוז: מחליפים את הצימוקים והקינמון ב-½ כוס דבלים (תאנים מיובשות) חתוכות לקוביות ו-4 כפות אגוזי לוז מולבנים קצוצים גס, ומכינים באותו אופן.

8

סקונס שוקולד ודובדבני אמרנה: מחליפים את הצימוקים והקינמון ב-¼ כוס שמנת מתוקה שמוסיפים יחד עם הריוויון, ומתבלים ב-50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס ו-½ כוס דובדבני אמרנה (משומרים בסירופ, מיובאים מאיטליה) קצוצים גס, ומכינים באותו אופן.