מתכון

עוגיות גזר ושיבולת שועל

עוגיות שמזכירות במרקמן חטיפי בריאות ויש להן עדת מעריצים בארה"ב, שם אוהבים שילוב של שיבולת שועל עם גזר או דלעת

145,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות גזר ושיבולת שועל. צילום: shutterstock
עוגיות גזר ושיבולת שועל. צילום: shutterstock

במקום ביצה השתמשתי בשמן לקשירת התערובת (ואפשר להחליף אותו ברסק תפוחי עץ או בזרעי צ'יה או פשתן).

גיוונים:
• מפחיתים את כמות השמן לחצי ומוסיפים ביצה.
• מחליפים את הסוכר במייפל.
• מחליפים את הקמח בקמח כוסמין.
• מוסיפים צימוקים או חמוציות במקום שוקולד צ'יפס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, קינמון ומלח בקערה.

2

מערבבים שמן, תמצית וניל וסוכר בקערה שנייה.

3

מאחדים את השמן עם החומרים היבשים ומוסיפים גזר ושוקולד צ'יפס.

4

מניחים במקרר למשך 30 דקות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

יוצרים עוגיות עגולות בקוטר אגוז מלך ומניחים בתבנית.

7

אופים 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ועדיין רכות במרכז - הן יתקשו בזמן הצינון. מצננים ושומרים בכלי אטום.